18:45

Vedums AIS

Referat: Ekedalens SK - Vedums AIS

Delad pott mot Ekedalen!

Måndagens svåra match borta mot Ekedalen slutade oavgjort 2-2 (2-1) sedan VAIS haft ledningen två gånger. Lite extra jobbigt då Ekedalens båda mål tillkom på två underliga sätt via en horribelt dömd straff och ett ordentligt slumpmål.

Matchen startade annars i ett mycket högt tempo där båda lagen gärna ville ta initiativet. Allt eftersom hittade vi allt mer rätt i kombinationerna och skapade direkt flera bra lägen. Precis som mot Tomten i förra omgången lyckades vi väldigt bra i våra snabba omställningar och Tommy Jonsson verkade ha konserverat formen från den matchen.

I den 12:e minuten körde ha slalom genom hela hemmaförsvaret, men avslutet blev lite för tamt. Strax därefter fick "Kulla" ett friläge och placerade bollen bra till vänster om målvakten, men även den här gången lyckades Ola Johansson (med ett förflutet i Elfsborg) avvärja. Vi fortsatte dock att spela agressivt över hela banan och passande nog fick vi också utdelning.

Tommy Jonsson gick iväg på en ny dribblingsuppvisning, vänsterskottet gick i ribbkrysset, men Kulla fanns på plats och kunde trycka in returen till 1-0. Efter målet hade vi ytterligare en bra period innan Ekedalen på nytt tog sig in i matchen, inte minst pga att domartrion stod för en hel del skumma domslut.

Värre skulle det dock bli! Efter en hemmahörna avlossade en Ekedalen spelare ett skott mot den bortre stolpen. Daniel Josefsson fick bollen klockrent på axeln, men ändå valde domaren att peka på straffpunkten. I normala fall skulle det automatiskt ha inneburit att Joffe skulle visats ut, men återigen visade domarna mindre bra kvalité vär de missat vem som orsakat straffen. Joffe fick därmed vara kvar på planen och i efterhand visade det sig att domarna trott att det var Vedums nr 8 som fått bollen på sig. Till sakne hör att undertecknad spelar med tröja nr 8 men stod vid tillfället iklädd träningsjacka vid sidan av planen - goddag yxskaft!!

Hur som helst, Håkan var chanslös på straffen och kvitteringen var ett faktum. Vi använde ilskan äver domslutet till att istället fokusera på spelet och kort innan halvtidsvilan kunde Daniel Möller smälla in 2-1 på ett distinkt långskott.

Den andra halvleken blev mer oordnad spelmässigt, men det höfa tempot fortsatte. Spelet böljade ordentligt fram och tillbaka och matchen stod verkligen och vägde. Ekedalen var hela tiden vassa i sitt kontringsspel även om de heta chanserna uteblev. Som jag skrev i inledningen kom istället Ekedalens kvittering på ett slumpartat sätt. Ett dåligt skottförsök styrdes via Johan Andersson och ställde Håkan i målet totalt, riktigt motigt i det läget.

Efter målet tycker jag att vi än en gång visar bra prov på karaktär som inte viker ner oss utan fortsatte jobba på. Sista 15 minuterna lyckades vi förlägga stora delar av spelet på Ekedalens planhalva och det fanns utan tvekan möjlighet att avgöra matchen. Det bästa läget fick Kulla som tyvärr för vår del sköt utanför i fritt läge.

Totalt sett oavgjort med mersmak. Vi spelade definitivt tillräckligt bra för att vinna och skapade 7-8 riktigt bra målchanser. Problemet har i princip hela året varit att vi inte har den utdelningen på antalet målchanser som man skulle önska. Vi skulle med bättre utdelning kunna ha haft 3-0 efter 25 minuter, men istället har vi en tendens att bjuda in motståndarna igen.

Alla i VAIS får godkänt för ett oerhört bra jobb under hela matchen. Matchen spelades som sagt i ett oerhört högt tempo, men trots det orkade vi genomföra matchen på ett genuint sätt. Svårt att lyfta fram någon specifik då jag tycker att alla gör en maximal arbetsinsats, men Erik Andersson gjorde en oerhört bra försvarsinsats på sin vänsterkant. Utan att överdriva Eriks bästa insats i VAIS-tröjan genom tiderna. Han spelade mot en av Ekedalens bästa spelare, men var hela tiden följsam och lyckades lösa många en mot en situationer.

Vår förlustfria svit förlängdes därmed och förhoppningsvis kan det hålla i sig även över nästa omgång när vi tar emot Fristad i en riktigt seriefinal. Känns oerhört inspirerande att få mäta oss med Fristad och samtidigat ha allt att vinna. Trots segern i vårens möte gäller Fristad som stora favoriter, men jag hoppas att vi kan ge dem en ordentlig match!

Skribent: Marcus Wallin

tis 22 maj 2007, 19:00 Vedums AIS - Ekedalens SK 2 - 1